28 Eylül 2013 Cumartesi

Kapı önü kutuları

Özlemin yaptığı kapı önü kutusu.........
 Zuhal ablanın yaptığı kapı önü kutusu.........

Kozalı Çerçeve

Gülten tarafından yapılan ahşap çerçeve boyandı, rölyef pasta uygulandı , beyaz yağlı boya eskitme yapıldı ve yine kendisinin yaptığı ipek koza çiçek demeti ile süslendi...............

Ahşap Boyama Tepsi ve Çay Kutusu

Eveetttt kursumuz başladı yine......Bu tepsi ve çay kutusunu Sultan ablamız yaptı.....


24 Eylül 2013 Salı

Aşiyan Müzesi-Tevfik Fikret'in Evi

Bugün 14 bayan arkadaşımız ile kısa bir boğaz turu yaptık. Aşiyan Müzesi olarak bilinen Şair Tevfik Fikret'in evini ziyaret ettik. İnanın çok güzel bir gezi oldu ve müze muhteşemdi. Pazartesi günleri hariç hergün 09:00-16:00 saatleri arası ziyarete açık olup, giriş ücretsizdir. İstanbul'da yaşayıpta o güzelliği, manzarayı mutlaka görmek gerekiyor düşüncesindeyim.






17 Eylül 2013 Salı

Keçe'den Cüzdanlar...........

Arkadaşım Hatice ile birlikte yaptığımız Keçe'den cüzdanlar.....Tanesini 5.-TL'den sattık....Dün akşam bitirdik, maşallah hemen satıldı......Çantalarını da yapıyoruz, sadece süslemeleri kaldı bitince onları da paylaşacağım.........











15 Eylül 2013 Pazar

Kış hazırlıklarına devam.......

Taze Fasulye, Börülce, Közlenmiş Kırmızı Biber ve Patlıcan'lar da hazırlandı. Ev yapımı tarhana ve erişte siparişleri verilmişti, onlarda bugün geldi......Ara ara biraz birşeyler yapıyorum işte, kışın rahat edeceğiz inşallah:))



3 Ağustos 2013 Cumartesi

Un Helvası

Bugün mübarek kandil günü münasebeti ile un helvası yaptım. Aynı zamanda babamın ruhuna hediye ettim. Çoktandır yapmamıştım doğrusu çok lezzetli oldu....

UN HELVASI
1/2 paket margarin, 1 tahta kaşığı sıvıyağ, 2 subardağı un, 3 su bardağı toz zşeker, 3 su bardağı su
Yağ eritilir ve üzerine un dökülerek karıştıra karıştıra kavrulur.
 Rengi böyle iyice değişene kadar 10-15 dk kavrulmaya devam edilir.
 Yeteri kadar kavrulduktan sonra , ayrı bir kapta eritilen su ve şeker, bir iki damla da limon suyu  ilave edilir. Su ve şeker ısıtılmayacak,soğuk olarak katılacak.Baştan sulu olduğuna bakmayın kaynadıktan sonra çok güzel toparlanıyor.
 Toplanmış hali böyle oluyor...
 Komşulara dağıtılmak üzere hazırlanıyor....
 Bu tabakta bize kaldı....Afiyet olsun............

Kış hazırlığı kahvaltılık

Akçay'da yazlıktayım. Cuma günleri burada pazar kuruluyor, köylü kadınlardan tazecik sebzeler aldım ve bugün kış için hazırlık yapıvereyim dedim. Arkadaşım Sermin'den öğrendiğim tarife göre kahvaltılık yaptım.Sizlerle de paylaşıyorum yapanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun dileklerimi iletiyorum......

Öncelikle yarım litre kadar sıvıyağı tencereye koyup ısıtıyoruz ve 1 kilo sivri biberi küçük küçük doğrayarak sıvı yağın içinde söndürüyoruz.
 Biberlerin üzerine 1 kilo rendelediğimiz havuçları da koyup birlikte sündürüyoruz.

 Onun üzerine 1.5 kilo rendelenmiş domateslerimizi koyuyoruz. Ben yumurta şeklindeki domateslerden aldım çok etli ve kankırmızı renk verdi.
 Kaynamaya bırakıyoruz, içine 1 baş ezilmiş sarmısak, 3-4 tatlı kaşığı tuz,yarım şişe kadar üzüm sirkesi ve 1 demet küçük doğranmış maydanozuda ilave ederek iyice suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
 İyice suyunu çektikten sonra sıcakken kavanozlara doldurup, kavanozlarımızı ters çevirerek bir sfra bezinin üzerine sıralayarak soğumaya bırakıyoruz. ...
 Bu malzemelerden 5 kavanoz çıktı. Sıcakken tadına baktım valla çok güzel olmuş. Kışın kahvaltıda veya menemen olarak kullanacağız.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...