3 Ağustos 2013 Cumartesi

Kış hazırlığı kahvaltılık

Akçay'da yazlıktayım. Cuma günleri burada pazar kuruluyor, köylü kadınlardan tazecik sebzeler aldım ve bugün kış için hazırlık yapıvereyim dedim. Arkadaşım Sermin'den öğrendiğim tarife göre kahvaltılık yaptım.Sizlerle de paylaşıyorum yapanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun dileklerimi iletiyorum......

Öncelikle yarım litre kadar sıvıyağı tencereye koyup ısıtıyoruz ve 1 kilo sivri biberi küçük küçük doğrayarak sıvı yağın içinde söndürüyoruz.
 Biberlerin üzerine 1 kilo rendelediğimiz havuçları da koyup birlikte sündürüyoruz.

 Onun üzerine 1.5 kilo rendelenmiş domateslerimizi koyuyoruz. Ben yumurta şeklindeki domateslerden aldım çok etli ve kankırmızı renk verdi.
 Kaynamaya bırakıyoruz, içine 1 baş ezilmiş sarmısak, 3-4 tatlı kaşığı tuz,yarım şişe kadar üzüm sirkesi ve 1 demet küçük doğranmış maydanozuda ilave ederek iyice suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
 İyice suyunu çektikten sonra sıcakken kavanozlara doldurup, kavanozlarımızı ters çevirerek bir sfra bezinin üzerine sıralayarak soğumaya bırakıyoruz. ...
 Bu malzemelerden 5 kavanoz çıktı. Sıcakken tadına baktım valla çok güzel olmuş. Kışın kahvaltıda veya menemen olarak kullanacağız.....

2 yorum:

  1. ohh valla akçay da pazarda nasıl da keyifle alışveriş yapılıyor..
    insanın her şeyden canı çekiyor dalından yeni kopmuş görünce..
    ben Balıkesir merkezde oturuyorum tatil dönüşü hep körfezden yapar gelirim pazarımı..
    bende bu tarifin havuçsuzunu yapıyorum..
    birde sarımsaksız tabii eşim ağzına sokmazda sağolsun..
    ellerinize sağlık.. afiyetle yemekte nasip olsun inşallah..

    YanıtlaSil
  2. evt gerçekten pazar da taze taze sebze meyve almak bir harika....bizimde evimiz var Akçay'da yazın buradayız kışın İstanbuldayız. Seviyorum bu körfezi.....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...