Zeytinyağlı Pırasalı Kereviz Yemeği
2 adet büyükçe kereviz
1 adet havuç
5 adet kesme şeker
1 adet pırasa
1 adet soğan
1 adet portakal
Maydanoz
Zeytinyağ, tuz
Yapılışı: Kereviz ve havuç küp şeklinde doğranır. Tencereye zeytinyağ ve kerevizler konur. Üzerine 1 adet halka şeklinde doğranmış soğan, küp doğranmış pırasa,havuç,tuz,kesme şeker konur. 1 adet portakal suyu dökülür.Kapağı kapatılarak kısık ateşte kendi suyu ile pişmeye bırakılır. İndirmeye yakın suyu azaldıysa az su ve bir tutam un serpilir. Maydanoz doğranarak serpilir ve birkaç dakika daha pişirilir.
Zeytinyağlı Kereviz |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder