Bugün mübarek kandil günü münasebeti ile un helvası yaptım. Aynı zamanda babamın ruhuna hediye ettim. Çoktandır yapmamıştım doğrusu çok lezzetli oldu....
UN HELVASI
1/2 paket margarin, 1 tahta kaşığı sıvıyağ, 2 subardağı un, 3 su bardağı toz zşeker, 3 su bardağı su
Yağ eritilir ve üzerine un dökülerek karıştıra karıştıra kavrulur.
Rengi böyle iyice değişene kadar 10-15 dk kavrulmaya devam edilir.Yeteri kadar kavrulduktan sonra , ayrı bir kapta eritilen su ve şeker, bir iki damla da limon suyu ilave edilir. Su ve şeker ısıtılmayacak,soğuk olarak katılacak.Baştan sulu olduğuna bakmayın kaynadıktan sonra çok güzel toparlanıyor.
Toplanmış hali böyle oluyor...
Komşulara dağıtılmak üzere hazırlanıyor....
Bu tabakta bize kaldı....Afiyet olsun............