15 Aralık 2013 Pazar

Kremalı Fırın Patates

Bu akşam menümüzde Arnavut ciğeri, domates soslu makarna ve kremalı fırın patates vardı. Kremalı fırın patates çok lezzetli oldu, paylaşmak istedim. 
Kremalı Fırın Patates
4 adet orta boy patates
1 kutu krema
1 çorba kaşığı tereyağ
Kaşe peyniri
Garnitür
Yapılışı : Patatesler haşlanır. Sıcakken rendelenir yada ezilir. İçine isteğe göre kaşar peyniri rendelenir. Tereyağ,tuz,kırmızı biber eklenerek karıştırılır. Küçük borcam tepsi yağlanarak patates ezmesinin  yarısı tepsiye yayılır. Küçük garnitür kavanozunun yarısı patatesin üzerine yayılır. Kalan patates üzerine konulur.  Ve krema patatesin üzerine yayılarak, 200 derece fırında 30 dk kadar pişirilir. Çıkarmaya 7-8 dk kala en üstüne tekrar kaşar peyniri rendesi konularak son 10 dk daha bekletilir. Afiyet olsun.....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...