Binnur'un yaptığı şemsiyelik....Harika .....
Etiketler
- Ahşap Boyamalarım (82)
- Arkadaşlarımın yaptıkları.... (93)
- Cam Boyama (8)
- Dekopaj Örnekleri- Bebekler (1)
- Dekopaj Örnekleri- Cafe ve Sokak Manzaraları (2)
- Dekopaj Örnekleri-Çiçekler (2)
- Dekopaj Örnekleri-Kadınlar (1)
- Dekopaj Örnekleri-Mutfak (1)
- Dekopaj Örnekleri-Mutfak-Ahçılar (1)
- Dekopaj Örnekleri-Mutfak-Horozlar (1)
- Dekopaj Örnekleri-Mutfak-Kurabiyeler (1)
- Faydalı Bilgiler (1)
- Gezip Gördüklerim (5)
- Gravür (1)
- İlçemiz görülecek yerleri (1)
- Keçe Çalışmaları (4)
- Kitaplarım (1)
- Kurs Halleri.... (5)
- NET'ten elişleri (2)
- Örgülerim (21)
- Takı (4)
- Videolar (1)
- Yazılar (12)
- Yemek tarifleri.... (18)
25 Ekim 2013 Cuma
Anahtarlık.......
Epeydir ayrı kaldık....Bu arada herkesin geçmiş bayramınıda kutluyorum.......Kaldığımız yerden ürünlere devam. Gültenciğimin yaptığı anahtarlık....Yeni bir teknik uygulandı. Peçeteler kesilerek yapıştırldı. Boyut verilmek istenen parçalar kesilerek aliminyum folyo üzerine yapıştırıldı ve kutu üzerinde istenilen yere yapıştırıldı. Mühürlerle süslendi. Harika oldu. İyi günlerde kullansın.....
8 Ekim 2013 Salı
5 Ekim 2013 Cumartesi
Lorlu-Sütlü Biber Turşusu
İlk defa deniyorum. Tarifini arkadaşımdan aldım ve bende pazardan köy biberi almıştım bugün denedim, sonuç nasıl olacak bilmiyorum, olduktan sonra paylaşırım. Kavanozumun ölçüsüne göre az miktarda denedim.Sanırım 1/2 ölçü kadar biber var.
Malzemeler:Yarım kilo köy biberi
300 gr kaşar loru ( tatlı lor)
2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı kalın tuz
Alabildiği kadar süt (bu kavanoz yaklaşık 1 kilo aldı)
Yapılışı: Biberler güzelce yıkanır ve sap kısımları kesilerek tohumları çıkartılır. Diğer tarafta lor peynirin içine tuz, şeker ve biraz süt ilave edilerek yumuşak bir kıvam elde edilir. Biberlerin içine çok sıkıştırmadan doldurulur. Kavanoza dik olarak sıralanır ve kavanozun tamamı soğuk süt ile doldurulur. (Hazır paket süt)
Ekşiyene kadar serin bir yerde muhafaza edilir.
Reyhan Şerbeti
Senem'in Yemekleri blog sayfasında (http://www.seneminyemekleri.com/search/label/%C5%9EERBETLER ) dün akşam gördüm ve hazır evde tazecik reyhan otlarım varken ben de denedim. Sonuç bence çok güzel oldu, denemenizde fayda var. Limon ve şeker miktarı isteğe göre ayarlanabilir. Ben de limon tuzunu biraz daha koyabilirmişim. Soğuk soğuk içimi çok güzel.....
9-10 adet reyhan yaprağı
2 çorba kaşığı toz şeker
5-6 adet limon tuzu
Yapılışı: 1 litre su kaynatılır. Sürahiye sıcak su ve diğer malzemeler konur. Ağzı kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuk olarak servis edilir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)